Ești în căutarea unui loc de vacanță pentru tine, familia și prietenii tăi? Descoperă Vilele Voineasa și relaxează-te într-o oază de liniște, aer curat, în mijlocul naturii!

Cele patru Vile Voineasa sunt compatimentate individual, fiecare cu un living spațios cu zonă de servit masa, 2 dormitoare matrimoniale, bucătărie complet utilată, 1 baie etaj, 1 baie parter, terasă proprie, precum și posibilitatea de a avea grătar propriu.

Totul este pregătit pentru ca tu să te bucuri de un loc liniștit de vacanță pentru tine, împreună cu familia sau prietenii.

Oferim gratuit biciclete MTB 27,5″, pentru ca tu să poți explora împrejurimile, într-un mod eco-friendly.

Tarife

VILELE VOINEASA

Programați următoarea vacanță!

CONTACTAȚI-NE ACUM
Mulțumim! Mesajul a fost trimis.
A apărut o eroare. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.
Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal *

Prin completarea acestui formular vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate, așa cum sunt descrise în Termeni și Condiții SIND TOUR TRADING, prin care recunoașteți că ați citit și sunteți de acord să fiți contactat în vederea furnizării informațiilor solicitate de dumneavoastră. Puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră oricând, trimițând un email la adresa protectiadatelor@sindtour.ro

Stațiunea Voineasa

Amplasare:
Voineasa este o stațiune de odihnă și tratament deschisă în toate anotimpurile de importanță națională, fiind situată în partea central-sudică a României, la capătul sudic al munților Lotru din Carpații Meridionali, pe valea râului Lotru și la 75km de municipiul Râmnicu-Vâlcea. Stațiunea este renumită pentru aerul puternic ionizat benefic în tratarea unor afecțiuni precum: nevroza astenică, surmenaj fizic și intelectual, afecțuni sau ale căilor respiratorii și alte boli asociate.

Altitudine: 650m.

Căi de acces:
Rutiere: : Bucureşti – Pitești – Râmnicu – Vâlcea – Voineasa 251km.
Feroviare: București Nord – Pitești – Slatina – Râmnicu – Vâlcea – Gara Lotru, Brezoi–Autobuz 38km.

Destinație: odihnă, schi, cantonamente, team-building-uri.

Condiţii climatice şi de mediu:
Climatul este specific depresiunilor intramontane, cu veri răcoroase și ierni reci, având vânturi cu un aer puternic ozonat. Temperatura medie anuală este de cca. 7°C. Precipitațiile sunt mai abundente primăvara și la începutul verii ating o medie anuală de 800 – 900 mm.

Istoric / Renume:
Localitatea Voineasa este cea mai veche așezare de pe Valea Lotrului, fiind atestată în anul 1520, într-un hrisov din timpul domniei lui Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești și a lui Ioan Zapolia, voievod al Transilvaniei, care hotărau granița între Țara Românească și Transilvania. După anul 1774, mai mulți păstori din zona Sibiului se stabilesc la Voineasa, iar în anul 1908, așezarea este declarată comună formata din satele Valea Măceșului, Voineasa (reședință) și Voinesita.

O dată cu construirea Hidrocentralei Lotru – Ciunget din anul 1960, se construiesc stațiunile Voineasa și Vidra.

Voineasa este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de păstrăvi în râurile Lotrului.

Factorii naturali terapeutici:
Principalul factor terapeutic este climatul tonic-excitant cu aer curat, fără praf și alergeni, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizați și ozonizați și radiații ultraviolete, recomandate pentru vacanțe sau pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slăbit, suprasolicitare fizicăși intelectuală, anemii secundare etc.

Atracții turistice în împrejurimile staţiunii Voineasa:

Principalele obiective turistice sunt:
Transalpina Ski Resort – 33km
Lacul Vidra – 25km
Lacul Balindru – 15km
LaculJidoaia – 15km
Cataractele Lotrului – 12km
Obârşia Lotrului – 40 km
Lacul Gâlcescu – 17 km & plimbare in aer liber 2 ore
Păstrăvăria de la Brădişor – 22km
Cascada Scoruș – 20km


Vizitează Voineasa și descoperă traseele recomandate de noi:

1. Voineasa – Obârşia Lotrului (Rezervaţia naturală “Masa Jidovului”, Barajul Tău)– Transalpina (Drumul regelui), Rânca, Novaci (Peștera Muierilor și Peștera Polovragi) – Horezu(Muzeul Mănăstirii Hurezi, Muzeul Etnografic Horezu, Casa de Cultură Horezu,Biblioteca „Ada Orleanu”)-Râmnicul Vâlcea – Voineasa – 245km / 5 ore.
https://goo.gl/maps/3V7H692PUcgvwyUW8

2. Voineasa – Obârşia Lotrului (Luncile Prigoanei, Barajul Tău, Rezervaţia naturală “Masa Jidovului”, Rezervaţia naturală “ Stânca Grunzii”) – Sebeș – Oașa Sebeș(Baraj, Mănăstirea Oaşa,Domeniul Schiabil Şureanu, Vârful lui Patru (2130 m) din munţiiŞureanu) – Sibiu – Brezoi – Voineasa – 302km / 5 ore.
https://goo.gl/maps/qLjJYNZK95JLnbbCA

3. Voineasa- Obârşia Lotrului – Petroșani – Hațeg – Mănăstirea Prislop – 135 km / 2,5 ore.
https://goo.gl/maps/QKWWKBpDLjcmCGZB8

4. Voineasa – Brezoi, Mănăstirea Cozia – Căciulata – Aqua ParkCălimanesti – Ștrand termal deschis in toate anotimpurile program zilnic 09-21) – 53km / 55 min.
https://goo.gl/maps/4tQNT8Wd9CFcVpVw7

5. Voineasa –Cataractele – Balindru – Vidra 33km/ 1 ora 45.
https://goo.gl/maps/tZt8LLjRrcQ6KuvX6

Pescuit: Râul Voinesița, Râul Lotru, Râul Latorița-Ciunget.

DOMENIUL SCHIABIL VIDRA

Tronson

Categorie Cota plecare Cota sosire Lungime Latime

Instalatie

Pârtia de schi Mioarele

A

Medie 1850 1320 2130 40

Telegondolă

Pârtia de schi Mioarele

A

Medie 1425 1320 365 20

Teleschi 1

Pârtia de schi Mioarele

B

Ușoară 1965 1850 780 40

Telegondolă

Pârtia Vf. Stâna Miru – Groapa Mioarele

Dificilă 1940 1830 486 40

Teleschi 2

Pârtia Vf. Stâna Miru – Vf. Coasta Benghii

Ușoară 1945 1770 1043 40

Telescaun